Pri nas lahko kot samoplačnik ali z Naročilnico za medicinski pripomoček, ki vam jo je napisal zdravnik specialist, naročite izdelavo posebej izdelanih čevljev za vsakdanjo rabo, kakor tudi športne in delovne obutve po meri.

Zdravnik specialist sme izdati Naročilnico za posebej izdelane čevlje za zavarovane osebe, ki ne morejo uporabljati serijsko izdelane obutve in za korekcijo funkcije stopala ne zadostujejo posebej izdelani ortopedski vložki

Za pridobite medicinskega pripomočka Posebej izdelani čevlji potrebujete veljavno Naročilnico za medicinski pripomoček.

PRVI KORAK:

Najprej se posvetujete z osebnim zdravnikom. V primeru, da zaradi zdravstvenega stanja potrebujete Posebej izdelane čevlje, vam bo osebni zdravik izdal napotnico za pregled pri zdravniku specialistu (fiziater, ortoped, diabetolog, kirurg).

DRUGI KORAK:

Z napotnico, ki vam jo napisal osebni zdravnik, se naročite za pregled pri specialistu. Specialist ob pregledu oceni, kakšne čevlje potrebujete. Napiše vam izvid in izda Naročilnico za medicinski pripomoček, ki velja 30 dni. V roku 30 dni morate opraviti meritev, drugače veljavnost naročilnice poteče in morate veljavnost naročilnice podaljšati pri specialistu, ki jo je izdal.

TRETJI KORAK:

Z veljavno Naročilnico za medicinski pripomoček in izvidom specialista pridete v našo Specializirano prodajalno in izposojevalnico medicinskih pripomočkov, kjer vam bo čevljarski mojster opravil meritev in vam priporočal primerni model obutve. Ob tej priliki se boste dogovorili tudi za datum prevzema posebej izdelanih čevljev. Na prevzem OBVEZNO prinesite zdravstveno kartico.

Primeri posebej izdelanih otroških čevljev:

Primeri posebej izdelanih ženskih čevljev:

Primeri posebej izdelanih moških čevljev:

Primeri posebej izdelanih športnih čevljev:

Primeri posebej izdelanih zelo zahtevnih čevljev: